· 

Risotto


Dit recept is goed te gebruiken tijdens het rijstvasten, maar is natuurlijk ook heerlijk in een puur en onbewerkt voedingspatroon.

Tijdens de 3de fase van het vasten worden de recepten steeds uitgebreider en kunnen we heerlijke recepten creëren met zijn allen. Heel gemakkelijk om gelijk een dubbele portie te maken die je de volgende dag als ontbijt of lunch nuttigt. Houdt er rekening mee dat je maaltijd voor 80% uit groenten bestaat. Heb je dus een flinke portie rijst, vergroot dan de hoeveelheid groenten ook.

 

Ingrediënten (1 persoon tijdens het vasten)

Een kopje zilvervliesrijst (eventueel een nacht geweekt in water en afgespoeld)

½ liter water

Snuf Himalaya zout en peper (of lemon peper kruiden)

1 ui in stukjes

1 stengel bleekselderij in stukjes

½ courgette in halve plakjes

100gr verse peulvruchten

100 gram broccoli roosjes

1 eetlepel kwark of yoghurt (geiten of schapen variant)

Parmezaanse kaas (of een geiten of schapen variant)

Walnoten (naar behoefte)

Kokosolie

Optie: Verse kruiden als oregano en basilicum.

 

Nu maken!

Kook de rijst in 5x zoveel water en giet het water af als de rijst net nog niet gaar is. Dan kan het straks nog vocht opnemen.

Fruit de ui en de bleekselderij in een beetje kokosolie en voeg zout en de kruiden toe.

Voeg de rijst toe en bak even mee.

Voeg nu water toe totdat de rijst net onder water staat. Blijf roeren terwijl je het water toevoegt. Voeg eventueel nog wat kruiden toe naar smaak. Ga door tot de rijst gaar is.

Snij ondertussen de andere groenten en voeg deze toe. Deze kunnen nog even mee garen.

Haal de pan van het vuur en voeg de kwark toe om het geheel wat romiger te maken.

Garneer de risotto met Parmezaanse kaas, walnoten en eventueel nog wat verse kruiden. Enjoy.

 

Wil je mee doen met het event rijstvasten? Meld je dan aan via de eventpagina op Facebook.

Reactie schrijven

Commentaren: 0