· 

Rijstvasten DEEL 3


In 18 dagen naar een volwaardig voedingspatroon met pure en echte ingrediënten. Gewoonten doorbreken en een nieuwe smaakontwikkeling door het vermijden van kant en klare producten. 

 

Lijkt het jou wat om mee te doen? Meld je dan aan want we starten met een select gezelschap. Dit omdat ik hou van persoonlijke benadering en er zeker van ben dat ik in kan springen bij ontwenningsverschijnselen. Meer praktische informatie via onderstaande link. 

 

LEES MEER

 

En lees verder voor meer inhoud over het rijstvasten. Ook in blog 1 en blog 2 gaan we er verder op in. 

 

De fasen van het rijstvasten

Iedereen is anders en iedereen heeft andere energiebehoeften. We gaan geen calorieën tellen, maar het is wel leuke achtergrondinformatie. We leggen ons zelf in de eerste 5 dagen een behoorlijke calorierestrictie op. Dit bouwen we gedurende de 15 dagen op naar gemiddeld 1500 kcal. Vervolgens kunnen we dit weer uitbreiden naar de dagelijkse energiebehoefte. Merk je dat je te veel afvalt dan kunnen we de calorie inname natuurlijk sneller verhogen in de 2de en 3de fase van het vasten.

 

Het gaat er voornamelijk om wat je eet, zo puur mogelijk. Gemiddeld kunnen we ons richten op ongeveer 500kcal voor de 1ste fase van 5 dagen. Weeg een kopje af waar je de gehele periode mee werkt en je hoeft verder niet meer te wegen.

 

100 gram rauwe rijst bevat gemiddeld 360 kcal

100 gram gekookte rijst bevat gemiddeld 150 kcal

 

Voor alle fasen geldt eet rustig en kauw goed. Neem echt de tijd om te eten.
Je gaat afvalstoffen kwijtraken en daarom is het heel belangrijk om voldoende water te drinken. Gemiddeld is dit zo’n 1,5 L per dag. Kruidenthee is ook een goede bron van vocht.
Zorg naast de maaltijden ook voor voldoende ontspanning en slaap minimaal 6-8 uur per nacht. Ga veel naar buiten, de natuur in en blijf voldoende bewegen. 

 

 

15 dagen puur en onbewerkt eten!

 

1ste fase 5 dagen

Tijdens deze fase eet je alleen rijst. De rijst mag je op smaak brengen met een notenolie, olijfolie of wat peper en zout, maar dit hoeft niet.

2de fase 5 dagen

Tijdens de tweede fase ga je groenten en fruit toevoegen aan je menu. Je bent alweer aan het opbouwen naar een breder scala aan pure voedingsmiddelen.

3de fase 5 dagen

Je mag nu zuivel, vlees, vis, noten, zaden en pitten toevoegen aan je menu. Eet zo puur en simpel mogelijk met veel kleuren en variatie.

 

Opbouwen
Tijdens de 3de fase heb je het voedingspatroon eigenlijk al opgebouwd naar een compleet pakket van voedingsstoffen. Je kunt nu rijst weer vervangen door eventuele andere graansoorten.

Blijf puur eten en varieer met alles wat je in de 3de fase hebt toegevoegd. Het is nu ook weer tijd om, als de behoefte er is, af en toe een bakje koffie of een glaasje wijn toe te voegen. Ook is er ruimte om voor 20% te genieten van alles wat eigenlijk niet verstandig is of net te veel kan zijn.

 

Als het goed is zijn je smaakpapillen gevoeliger geworden en proef je beter wat je eet. Je proeft de puurheid welke niet wordt afgezwakt door alle kunstmatige toevoegingen van kant en klare producten.

 

Effecten
Voor je begint schrijven we de klachten op die nu aanwezig zijn. Denk aan stijfheid bij het opstaan, acne, je darmen en hoe ziet je ontlasting eruit. Je geeft je energieniveau een cijfer en noteert je gewicht.

Tijdens het vasten kun je nu een logboek bijhouden en schrijf je hierin op wat je eet en wat je gevoel is gedurende de dag.

 

LEES MEER over de resultaten van een eerdere rijstvasten

 

Let op: Als je twijfelt over je gezondheid of last hebt van te veel bloedsuikerschommelingen dan is het niet verstandig om zomaar te gaan vasten. Als je trillerig wordt wanneer je een maaltijd overslaat, misselijk wordt van niet eten of het constante stress oplevert dan is vasten op dit moment niet verstandig om zonder begeleiding te doen. Neem gerust contact op en dan kijken we samen hoe we je goed kunnen voorbereiden op een vastenperiode.

 

Samen rijstvasten

In 15 dagen omschakelen naar een ander voedingspatroon, geen calorieën tellen en vaak gewicht verliezen. Leer je lichaam weer wat smaak is en geniet van een puurder voedingspatroon.

Geef je lichaam rust en ruimte om rommel op te ruimen en afvalstoffen af te voeren.

 

Samen is het makkelijker. We delen onze ervaringen en wisselen recepten uit. Waarbij ik natuurlijk ook de nodige inbreng heb.

Ik help je door de 15 dagen heen, via de mail stellen we de beginsituatie vast en van daaruit gaan we starten met het voorbereiden op een vastenperiode.

 

Meld je aan door mij een mail te sturen, via de contactpagina of laat je email adres achter onder dit bericht. Er is een beperkt aantal plekken, dus wil je mee doen? Wacht dan niet te lang. 

 

Contact

Kim@foodyourlife.nl 

 

PRAKTISCHE INFO

 

Mensen die willen hebben een reden, mensen die niet willen een excuus!

Reactie schrijven

Commentaren: 0