Een andere kijk op voeding


Een andere kijk op voeding incl. bewegen en workshops

Event op Facebook 

In samenwerking met het project Lekker Bezig van de gemeente Bronkhorst hebben we een 3 maanden traject opgezet om je gezondheid te bevorderen. Een traject waarin je een andere kijk op voeding en beweging krijgt. We willen allemaal toch fitter zijn, meer energie ervaren en lang gezond blijven. Samen met Grada Boschker ga ik met je aan de slag. Grada als personal trainer en ik als voedingscoach. Lees snel verder voor meer details.

 

"Energiek de zomer in met een andere kijk op voeding"

Ervaar jij wel een klachten als migraine, een opgeblazen gevoel, winden, acne, spierpijnen, stijve gewrichten, blessures die aanhouden, ontstekingen, trillend ooglid, slechte concentratie, een down gevoel of andere ongemakken? Zou je wel wat kilo's of omvang willen verliezen? Of is koffie niet weg te denken uit je routine.? Dan is dit misschien wel iets voor jou. 

 

Door beweging, spijsvertering en ademhaling maken we allemaal afvalstoffen en het is belangrijk dat we deze afvalstoffen kwijtraken. Als we het lichaam niet geven wat het nodig heeft dan hopen afvalstoffen op en begint het lichaam te fluisteren.

Zorg ervoor dat het niet hoeft te schreeuwen om aandacht. 

 

Fluistert jouw lichaam al om aandacht of ben je gewoon nieuwsgierig en wil jij je lichaam op voorhand een cadeautje geven? Leer wat voeding en bewegen voor je kunnen betekenen. 

 

Samen bewegen motiveert
Je leert van ervaringen van anderen en kan jezelf tijdens de sportlessen net iets meer uitdagen. Het is makkelijker vol te houden en kunt elkaar steunen waar nodig. Iedereen heeft wel is een zetje in de rug nodig. 
Je houding wordt tijdens de lessen kritisch bekeken door trainster Grada Boschker om blessures en klachten te voorkomen. Ze gaan aan de slag met wat voor jou belangrijk is. 

 

Laat je niet afschrikken door de term Boot Camp. Het zijn lessen die bijdragen aan je functionele fitheid. Lessen waarbij de aandacht ligt op houding op de juiste wijze van bewegen. Er zijn veel middelen om dagelijkse situaties na te bootsen in een creatieve vorm. De oefeningen dragen bij aan een leven waarin wij ons fit en vitaal voelen. zien we dat je meer uitdaging kan gebruiken, ook dan zijn er legio mogelijkheden en wordt er gedifferentieerd waar nodig. Er zijn ook beginners en gevorderde groepen.

 

In 18 dagen een andere kijk op voeding 

Naast bewegen gaan we onder begeleiding van mij aan de slag om ons voedingspatroon nader te bekijken en waar nodig aan te passen. Ondersteund met begeleidende menu's, recepten en een Facebookgroep.

 

18 dagen gaan we aan de slag, we gaan gewoonten herkennen en waar nodig doorbreken. We geven het lichaam rust en ruimte om kleine ongemakken op te ruimen. Deze rust en ruimte creëren we door het lichaam te voeden, belemmerende voeding te elimineren en niet de gehele dag de snacken. We bouwen aan een voedingspatroon vol pure ingrediënten die echt iets toevoegen gebaseerd op de orthomoleculaire en macrobiotische voedingsrichtlijnen. Je wordt je bewust van de invloed van voeding op lichaam en geest.

 

"We willen toch allemaal gezond oud worden, zonder ziekte, en zo mogelijk alles zelf kunnen. Zorg dat je zelf op het trapje kunt blijven klimmen om iets uit het keukenkastje te pakken of de was uit de wasmachine kunt trekken."

 

Ervaringen deelnemers
"Het is echt een wereld van verschil voor mij. Totaal geen honger, zoveel lekkere recepten gekregen, dingen gegeten die nooit had gehad (granaatappel, zooooo lekker). Ik ben helemaal happy, thanks!"

Het is voor een openbaring geweest. Het heeft mij zoveel meer energie en "lekker in mijn vel" gegeven. Het ging ook veel makkelijker dan verwacht. Geen honger gevoel gehad. Ik ben zo blij dat ik dit heb gedaan, dankjewel Kim!"

"De gemoedelijke sfeer en de professionaliteit vind ik erg prettig. Als ik een week minder zin heb dan is dat geen probleem tijdens de les. Daarnaast is er altijd een fijne coach en een diversiteit aan oefeningen."

 

 

Programma in samenwerking met het bootcampbos in Zelhem

24 april                    Workshop "eet de kleuren van de regenboog" en inspiraties 18 dagen

10 mei - 27 mei      Gezamenlijk starten 18 dagen "een andere kijk op voeding

27 mei - 21 juni      Hoe nu verder? Wekelijks ontbijt, lunch en diner recepten

26 juni                     Workshop gezonde tussendoortjes, energyball en rAW-taart en evaluatie

 

Programma details

 

Stap 1

24 april 19:30-21:30

Workshop "eet de kleuren van de regenboog" en inspiratie 18 dagen
Vanuit welke visie is een andere kijk op voeding opgezet en waarom eten we de kleuren van de regenboog? We bespreken de suiker en vetverbranding, spijsvertering en praatje poep. Wat kun je tijdens de 18 dagen verwachten en als je brandende vragen kunnen gesteld worden. 

We gaan gezamenlijk een lunch bereiden voor de volgende dag! Dus vergeet je "tupperware" niet. 

 

Stap 2

10 mei-27 mei

 

Een andere kijk op voeding en bewegen

10 - 12 mei         Voorbereiden 

6 mei                  Eerste week Boot Camp les (van de 3 maanden)

13-17 mei            1ste fase

18-22 mei           2de fase

23-27 mei           3de fase

 

Wij begeleiden te door de gehele periode heen met mails, recepten en menu's. Staan klaar voor vragen en sturing. We beginnen met het vaststellen van de beginsituatie en na de 3de fase sluiten we af met een evaluatie. In de besloten Facebookgroep kunnen we elkaar ook motiveren en inspireren. 

 

Stap 3

27 mei-21 juni

Hoe nu verder?

 

We laten je niet zomaar los. In deze 4 weken delen we iedere week een aantal recepten van ontbijt, lunch, dinner en extraatjes. Alle recepten zijn gebaseerd op een volwaardig voedingspatroon, makkelijk te maken, leuk voor het gezin en ideaal om mee te nemen naar het werk. 

Als een rode draad lopen de lessen in het Boot Camp bos natuurlijk gewoon door. 

 

Stap 4

26 juni 19:30-21:30

 

Workshop "gezonde tussendoortjes, energyball en RAW taart"

 

Een feestje waarbij we de afgelopen weken evalueren. Waar lopen jullie tegenaan, praktische tips, intermitterend lastig, sport en voeding etc. Wederom gaan we niet alleen maar luisteren, maar gaan we lekkere dingen maken met pure ingrediënten.

PROEF-BELEEF-NEEM MEE

 

 

Kosten (voor het gehele traject)

Totaal €75,- (voor leden van het bootcampbos)

Totaal 150,- (niet leden)

 

Als je nu lid wordt dan krijg je dus 3 maanden gratis sporten of €75,- korting op het traject. Vlieg de zomer in met persoonlijke begeleiding, motivatie, enthousiasme en een berg energie.

 

Kan je de workshop niet deelnemen, ga je nog vakantie of is er iets waar je tegenaan loopt? Neem dan contact met ons op.

 

 

 

Inschrijven (voor 21 april)

kim@foodyourlife.nl   |   0612381147   

 

 

In samenwerking met het project lekker bezig van de gemeente Bronckhorst

 

 

Event op Facebook in samenwerking met het project Lekker Bezig van de gemeente Bronkhorst