· 

Pompoensoep


Soep, altijd fijn. Je kunt restjes groenten gebruiken en opleuken met een heerlijke topping. Zet verschillende schaaltjes op tafel en iedereen kan zijn eigen topping kiezen en snoepen uit de bakjes met nootjes en groenten. Kleine stukjes dadel kunnen er ook lekker bij zijn.

Ingrediënten
1 pompoen
1 ui
knoflook 3 teentjes
1 liter water
200ml kokosmelk
1 winterwortel  
2 paprika (of andere groente naar keus)
1cm gember
2 theelepels curry madras kruiden
peper en zout naar smaak
chilipoeder naar smaak
Kokosolie
1 granaatappel
Optie: hazelnootjes

Nu maken!
Schil de gember, de ui en de knoflook en snij ze fijn. Schil de wortel en snij in halve plakjes.
Verhit kokosolie in een ruime soeppan. Voeg de uit, gember en knoflook toe, bak 3 minuten en voeg de wortel toe.
Snij de pompoen doormidden (je hoeft hem niet te schillen, maar haal eventuele donkere plekken en oneffenheden weg). Haal de pitten uit de pompoen en snij hem in stukjes.

Bak de pompoen 5 minuten mee en giet dan het water erbij samen met de kruiden. Was en snijd de paprika’s (of andere groenten die je nog hebt), haal het zaad eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg toe aan de soep.
Laat de soep ongeveer 15 minuten koken op laag vuur.
Intussen haal je de pitjes uit de granaatappel, zet ze apart.
Pureer de soep, als de groenten zacht zijn, in een keukenmachine of blender. Voeg de kokosmelk toe en zet hem weer op laag vuur. Breng de soep op smaak met chilipoeder, peper en zout.
Serveer de soep met de granaatappelpitjes en eventueel wat hazelnootjes, stukjes groen en/of ui. Enjoy.

Reactie schrijven

Commentaren: 0