· 

Opruimen


Opruimen

 

Van spullen word je niet gelukkig. Je kunt er wel even blij van worden, je serotonine level stijgt, maar het is maar kortstondig. Het leven in een consumptiemaatschappij, we willen steeds maar meer, duurder en groter.

Net als met suikers, je wordt er even blij van en vervolgens heb je zin in meer.

 

Je lichaam en je omgeving zijn plekken die we beter wat schoner kunnen houden. Het brengt energie, vrijheid en tijd voor belangrijke zaken. 

 

Je lichaam opruimen “detoxen”

Het is belangrijk je lichaam de rust en ruimte te geven om af en toe op te ruimen. En er in de basis voor zorgen dat je zo min mogelijk afvalstoffen opslaat. Dat je de belasting op je lichaam in balans brengt met de belastbaarheid.

In januari start ik weer een rijstvastenperiode met een select gezelschap om ons lichaam een flinke schoonmaakbeurt te geven. We gaan afvalstoffen vrijmaken en afvoeren. Hiermee willen we weer ruimte creëren, we willen ons lichaam weer ruimte geven om te functioneren. Afvalstoffen nemen veel plek in beslag en zo belemmeren ze de werking van belangrijke lichaamsprocessen.

 

Lees ervaringen 

Vervolgens bouwen we op naar een voedingspatroon welke in balans komt met de belastbaarheid van ons lichaam.

 

 

Welke voedingsstoffen passen bij mij en heeft mijn lichaam nodig. Welke voedingsstoffen zorgen ervoor dat er niet zoveel afvalstoffen worden opgeslagen?
Hoeveel producten eet ik die eigenlijk niks toevoegen? Wel vullend, maar niet voedend.
Wanneer kies ik ervoor om, bijvoorbeeld een glas rode wijn of die pizza, iets te eten wat niet voedend is, maar wel voor een ontspanning zorgt? Dit voegt voeding technisch dan niks toe, maar geeft mij wel een heerlijk moment met vrienden. Balans klinkt heel suf, maar daar draait het toch echt om.

 

Zorg ervoor dat je lichaam instaat is zichzelf te herstellen en laat afvalstoffen niet ophopen. Afvalstoffen kosten ruimte en energie en zorgen voor ziekten en ongemakken.

 

Je kunt nog steeds inschrijven, dit kan tot 31 december. Wanneer je voor de kerst inschrijft krijg je korting!
kim@foodyourlife.nl

contact

 

Je omgeving opruimen

Zo kun je ook naar spullen kijken. Wat heb je echt nodig, waar wordt je nog steeds blij van als je ernaar kijkt of als je het gebruikt? En wat heb je omdat het je kortstondig geluk heeft gegeven?

 

Een huis vol onnodige spullen kost energie. Je moet het schoonmaken, opruimen, opslaan, het kost ruimte en energie.

 

Flink opruimen maakt je hoofd minder vol, je hebt minder om over na te denken. Net als je lichaam opruimen, “detoxen”, dat maakt je hoofd ook vrijer. Je gaat scherper denken en kunt je beter concentreren.

 

Kijk om je heen in huis en bedenk wat je langer dan een jaar niet hebt aangeraakt, heb je dat dan echt nog nodig? Wat staat er al jaren in de badkamer, in de keuken en gebruik je eigenlijk nooit, heb je het dan nodig of kun je dat kastje dan net zo goed wat leger maken?

 

Vrijheid in je huis, betekend vrijheid in je hoofd en zo dus minder stress.
Vrijheid in je lichaam, betekend vrijheid in je hoofd en zo dus meer plek voor dingen die er echt toe doen! Je kunt beter ontspannen, je lichaam wordt rustiger, kunt beter slapen en zo beter herstellen.

 

Laat ongemakken je leven niet beheersen.

 

Ons yurt leven

Wij wonen nu alweer een paar maandjes in de yurt en het bevalt eigenlijk heel goed. We hebben weinig middelen, koken doen we buiten en water halen we uit de badkamer. De badkamer is naast de yurt, oké het is soms een beetje fris, maar daarna voelt het in de yurt weer extra fijn.

We missen niks en hebben nog een hele loods vol met spullen. Ik ben zo benieuwd wat er eigenlijk allemaal in staat. Toen we gingen verhuizen heb ik al heel veel weg gedaan, maar volgens mij kan ik nu weer een hoop naar de kringloop brengen wanneer we de opslag leeg gaan halen.

 

Stiekem al best wel zin in. Als het weer meezit dan gaat voor de kerst het dak nog op onze woning. Nu al druk bezig met onze wensen qua inrichting, maar de hoofdlijn blijft, keep it simple. Wat hebben we echt nodig en waar worden we echt blij van.

 

 

Je lichaam opruimen “detox” en een ander voedingspatroon?

Wil jij 2019 met een grote schoonmaak beginnen? Schrijf je voor 31 december in voor het rijstvasten en ik help je om de afvalstoffen in je lichaam op te ruimen. Om de vetverbranding te stimuleren, centimeters en kilo’s te verliezen en kleine klachten weer naar de achtergrond te laten verdwijnen.

 

Je krijgt in 18 dagen een andere kijk op voeding!

 

Lees meer

 

Een schone start van 2019!! Ik doe ook mee.

 

 

 

Liefs Kim

Kleur je leven met de prachtige doeken, dekens, plaids uit Azië. Allemaal uniek en met de hand gemaakt in India. 

 

DECEMBER ACTIE!

 

10% korting de gehele maand.

 

www.aziethuis.nl

Wil meer weten over een helt lifestyle en het kleuren van je leven? Volg ons dan op Instagram en Facebook. 

 

Instagram: @kimfoodyourlife 

 

Facebook: www.facebook.com/foodyourlife

Reactie schrijven

Commentaren: 0