Mijn verhaal

Rennen in de bergen, dat is mijn gevoel van ultieme vrijheid. Mijn leven viel een aantal jaren geleden in 1000 stukjes toen ik bij de reumatoloog zat. Bechterew is de diagnose. Een vorm van reuma die zorgt voor ontstekingen in het bekken en de wervelkolom met ernstige vergroeiingen als mogelijk gevolg. 

 

De weg naar de diagnose

Sinds de zwangerschap van mijn zoontje heb ik klachten die lijken op bekkeninstabiliteit. Logisch gevolg, de bekkenfysiotherapeut. In goede periodes liep ik marathons en trainde ik heel veel. Ik kon weer reizen naar Azië en stoeien met mijn zoontje. Ik zat weer vol plannen. 

Tot het heel heftig terug kwam en ik niet meer kon functioneren. Ik was doodmoe, kon amper opstaan, maar hele kleine stukjes wandelen en mijn sokken aantrekken was onmogelijk. Na wat doorverwijzingen en huisartsbezoeken zat ik bij de reumatoloog. 

 

Denken in oplossingen

Wat moet ik nu? Ik was militair sportinstructeur en had een eigen onderneming. Alles stond in het teken van fysiek bezig zijn. Ook ben ik blij dat ik weet wat het is, waar mijn klachten vandaan komen. Alles valt op zijn plek en ik kan verder. 

 

Ik krijg medicijnen mee, maar is dit de enige manier om met mijn ziekte om te gaan? Dat geloof ik niet. Ik verdiep mij in de ziekte, wat is de oorzaak van deze ziekte. 

Ik stuit op literatuur over voeding en ziekten met wetenschappelijke onderbouwingen. Wauw! Ik wil meer weten en bestel boeken, doe een studie en speur het internet af op alles wat te maken heeft met leefstijl en ziek zijn. 

 

'Voeding als medicijn voor mijn ziekte' 

 

Klachten verdwijnen

Ik maak een plan en start met een ander voedingspatroon. Mijn lichaam moet zijn afvalstoffen kwijt, ontstekingen moet ik verminderen, ik heb nutriënten nodig en mijn systemen moeten weer gaan functioneren. Mijn lichaam moet weer in staat zijn zichzelf te herstellen.

Binnen enkele weken merk ik fantastische resultaten. Ik krijg veel energie, kan weer vrij bewegen en eet de lekkerste dingen. Mijn smaak veranderd en de behoefte aan suiker verdwijnt. 

 

Orthomoleculair therapeut

Automatisch ga ik bewuste keuzes maken. Soms ga ik de fout in en dan merk ik dat gelijk. Wat is dit interessant. Ik behaal mijn medische basis kennis, doe de opleiding Orthomoleculair Epigenetsich Therapeut, sluit aan bij een beroepsvereniging en volg de nodige bijscholingen. 

 

Ik leer elke dag en wil mensen inspireren om voor jezelf te kiezen. Ziek zijn is zonde van je tijd. Oké je kunt je taartje blijven eten, maar is het niet veel fijner om je fit te voelen? Om te genieten van mooie momenten en alles uit het leven te halen? Om iets te vinden waar je net zo blij van wordt als van dat taartje, maar dan langdurig en niet kortstondig. 

 

Reuma? Nee dat heb ik niet meer. Ik zie geen reumatoloog meer en ben weer heerlijk aan het trainen. Ik heb een nieuwe leefstijl. Frisse lucht, bewegen, water, vasten, rust, voeding en zon daar kun je veel meer mee op de lange termijn dan een tasje met medicatie. 

 

"Kleine veranderingen kunnen al grote, positieve effecten hebben".

 

Nog uitgebreider staat mijn verhaal beschreven in de intro van het rijstvasten. 

INTRO RIJSTVASTEN

 

 

CONTACT

LIFESTYLEADVIES

RIJSTVASTEN 

Natuurvoeding, Orthomoleculaire voeding, gezonde lifestyle, Voeding, healthy food, gezondheid, Orthomoleculair, Foodtruck, Healthy foodtruck, gezonde foodtruck, catering, catering, consult, workshop, workshop, kantha sari's, dekens, gekleurde dekens, Plaids, sari's, katoenen dekens, Natuurvoeding, Food your life