· 

Kip uit de tajine


 

Heerlijk koken op de tajine. Op laagvuur wordt de kip en de groenten heerlijk gaar gestoofd. Heel gezond om op laagvuur je eten te bereiden, zo blijven er veel meer nutriënten behouden. Maar bovenal erg lekker!

 

Ingrediënten (2 personen)

2 kippendijen of poten
Kokosolie

1 ui

1 teen knoflook
2 schijfjes gember

handje champignons (en/of paprika of courgette)

4 wortels (en/of knolselderij)

40 gram ongezwavelde abrikozen

250ml water

2 tl lemon pepper
1tl chilivlokken (of meer naar smaak)

Paar takjes tijm

Peterselie

Optie: Bos ui

Nu maken!

Zet de tajine op laag vuur met een beetje kokosolie.
Snij de ui, gember en knoflook in stukjes en meng dit met de olie in de tajine.

Doe de kippendijen in de tajine.

Snij de champignons en de wortels in plakjes en voeg toe.

Doe het water in de tajine en voeg alle specerijen toe.

Snij de abrikozen in stukjes en voeg toe.

Laat het geheel minimaal 40 min zachtjes gaar stoven.

Snij de bosui in ringetjes en serveer dit er los bij.

Je kunt er nog wat bloemkoolrijst bij serveren of gepofte zoete aardappel.

Reactie schrijven

Commentaren: 0