· 

Kimchi


Kimchi

 

Gefermenteerde kool. Een smaakexplosie en fantastisch voor je darmen. Het is een ingelegd product en zit vol met goede bacteriën door het fermentatieproces. Het heeft een sterke antibacteriële werking, een boost voor je immuunsysteem.

 

Ingrediënten (2p)
1 spitskool

4-5 flinke snuf Himalaya zout

1 wortel

3 bosui

6 radijs

 

Smaakpasta

3 el geraspte gember
25 gr chilivlokken
2 tl sojasaus (glutenvrij)

2 dadels of 2 tl kokosbloesemsuiker
40 ml appelazijn

6 tenen knoflook

½ witte ui

 

Extra

2 weckpotten van 400ml

Snij de spitskool in dunne reepjes van ongeveer 2cm. Meng de kool met het zout (kneed het er met je handen doorheen) en zet minstens een uur, maar 2 a 3 uur mag ook. Als het langer staat wordt er meer vocht uit de kool getrokken door het zout.

 

Maak ondertussen de smaakpasta door alle ingrediënten in de snijmachine met elkaar te mengen.

 

Snij de wortel, bosui en radijs in stukjes.

 

Giet de kool af en knijp het vocht er helemaal uit. Meng de kool vervolgens met de groenten en de smaakpasta. Verdeel de smaakpasta goed.

 

Druk het mengsel in een weckpot. Druk goed aan zodat alles onder het vocht staat. Zet weg bij kamertemperatuur voor 24 tot 48 uur.

Bewaar de pot vervolgens in de koelkast en daar kun je het nog een week bewaren. Er kunnen bubbeltjes ontstaan, maar dit is normaal.

 

Enjoy!

 

 

PRINTEN

Onderaan de pagina kun je het recept downloaden. 

Doe jij mee? Rijstvasten (detox)

 

Verander van voedingspatroon in 18 dagen.

We bereiden voor, ruimen op en bouwen daarna op tot een compleet menu.

 

Ondersteund met tips, tools en recepten. 

Doe jij mee?

 

MEER INFO

Download
Kimchi
Kimchi.pdf
Adobe Acrobat document 1.6 MB

Wil meer weten over een healthy lifestyle, voeding en gezondheid en het kleuren van je leven? Volg ons dan op Instagram en Facebook. 

 

Instagram: @kimfoodyourlife 

 

Facebook: www.facebook.com/foodyourlife

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    gerard hollander (dinsdag, 05 maart 2019 17:29)

    Beste KIm, wat bedoel je met en zet minstens een uur ,maar 2 a3 uur mag ook?

  • #2

    Kim (dinsdag, 05 maart 2019 17:32)

    Dat hij minimaal een uur moet staan en je het dan al kunt eten, maar het ook langer mag staan. Je kunt het ook 24 uur laten staan. Smaken worden steeds intenser.