Kennis blog

Kennis blog · 05. november 2019
Vitamine B12 te kort is niet het eerste waar een arts aan denkt wanneer je op consult komt. Een te kort wordt vaak over het hoofd gezien, er wordt niet bij stil gestaan. Zelfs bij een juiste referentiewaarde van B12 in het bloed is het niet uitgesloten dat er een B12 te kort is. Het gaat er namelijk niet om wat zich in ons bloed bevindt, maar wat er wordt opgenomen in de cellen. Daar waar we vitamine en mineralen echt nodig hebben.
Kennis blog · 05. november 2019
Het metabool syndroom is geen ziekte op zich. Het is het samenkomen van een aantal met elkaar verbonden risicofactoren voor diabetici en hart- en vaatziekten.

Kennis blog · 07. juni 2019
Gedroogde zuidvruchten, gedroogd fruit, we eten het vast allemaal weleens, maar weten we ook of we echt een gezonde keuze hebben gemaakt?
Kennis blog · 07. juni 2019
Werknemers die door ziekte thuis zitten kosten een bedrijf geld en energie. Constant informeren hoe het gaat en dan eigenlijk niet geloven dat het ernstig genoeg is dat iemand thuisblijft, verspilde energie.

Kennis blog · 09. november 2018
Er zijn velen soorten vetten en allemaal hebben ze andere eigenschappen. Je moet ze dus ook andere behandelen om ze voedzaam te houden. Vetten en koken gaan goed samen, op de juiste manier.