· 

Gevulde speculaas


Gevulde speculaas

Zonder granen en ei

Hoe fijn is het om ook gewoon te kunnen genieten van heerlijke gevulde speculaas zonder allergenen. Amandelmeel is wel een vereiste, want dit geeft de echte smaak van amandelspijs. Als je deze variant hebt geproefd dan wil je nooit meer anders. 

Wil je hem helemaal vegan maken? Vervang de honing dan door bijvoorbeeld ahornsiroop.

Ingrediënten
Spijs
100 gr amandelmeel
70 gr honing
Rasp van een ½ limoen

Speculaas
150 gr tijgernotenmeel (je kunt ook speltmeel gebruiken)
50 gr amandelmeel
2 el koekkruiden
75 gr kokosbloesemsuiker
75 gr kokosolie
5 el kokosmelk (of een andere plantaardige variant)
Snuf zout

Topping
Amandelen

Nu maken!
Maak eerst de amandelspijs door alle ingrediënten voor de spijs in de keukenmachine te mengen. Doe dit vervolgens in een bakje en zet even weg in de koelkast.


Zet een bakblik klaar met hierin een vel bakpapier. Een kleiner blik zorgt voor dikkere stukken speculaas. Verwarm de oven tot 150 graden.

 

Nu doen we de ingrediënten voor de speculaas in de keukenmachine en mengen we tot een mooi deeg. Verdeel het deeg in twee delen.
Druk het eerste deel onderin het bakblik. Vervolgens haal je de spijs uit de koelkast en druk je dit bovenop de speculaas.
Verdeel nu de tweede bal als 3de laag. Versier de speculaas met wat amandelen en dan mag hij 20 tot 25 min in de oven.

Laat hem afkoelen, snij in mooie stukken en geniet ervan. Enjoy!

PRINTEN

Onderaan de pagina kun je het recept downloaden. 

Kleur je leven met de prachtige doeken, dekens, plaids uit Azië. Allemaal uniek en met de hand gemaakt in India. 

 

DECEMBER ACTIE!

 

10% korting de gehele maand.

 

www.aziethuis.nl

Download
Gevulde speculaas
Zonder granen en ei
Gevulde speculaas.pdf
Adobe Acrobat document 2.4 MB

Wil meer weten over een helt lifestyle en het kleuren van je leven? Volg ons dan op Instagram en Facebook. 

 

Instagram: @kimfoodyourlife 

 

Facebook: www.facebook.com/foodyourlife

Reactie schrijven

Commentaren: 0