· 

Falafel


Een ideaal recept wat je zomaar in huis kunt hebben als het even wat later wordt. Restjes groenten over? Maak wat falafel en je hebt een heerlijke salade. Ook lekker om mee te geven naar school in de broodtrommel.

Ingrediënten (ongeveer 10 stuks)
400 gram kikkererwten
2 tenen knoflook
1 ui
1 el gemalen komijn
peper en Himalaya zout
1 el Ras el hanout kruiden
1 el volkoren speltmeel
Greens (alles wat je maar in de koelkast hebt liggen)

Nu maken!
Snijd de ui en knoflook fijn.
Verwarm een beetje kokosolie in een koekenpan.
Bak de ui samen met de knoflook. Voeg de komijn toe en een flinke snuf peper en zout.
Giet het water uit de pot kikkererwten, spoel ze goed af en dep ze droog.
Doe de kikkererwten in een keukenmachine samen met het ui-mengsel, de kruiden en het speltmeel en meng tot een grof mengsel.
Maak hiervan vervolgens met je handen 10 balletjes.
Verwarm weer een flink wat kokosolie in de pan en bak de falafel om en om in 10 minuten mooi goudbruin.
Serveer op een heerlijke groene salade. Handig om restjes op te maken. Enjoy!

Reactie schrijven

Commentaren: 0