Intolerantie onderzoek


Ervaar jij wel is of steeds vaker een opgeblazen gevoel, hoofdpijn, vermoeidheid, buikpijn, PDS klachten, huiduitslag, een loopneus, opvliegers of andere ongemakken en heb je het gevoel dat dit wel is een relatie met voeding kan hebben?

 

Je lichaam heeft rust nodig!

 

Een intolerantie onderzoek kan uitkomst bieden. Steeds meer mensen hebben last van soortgelijke ongemakken die het dagelijkse leven enorm belemmeren. Steeds meer producten lijken een reactie te geven en eten wordt steeds lastiger. Klachten kunnen zich tot 72 uur na het eten van een bepaald voedingsmiddel laten zien en daardoor is het heel lastig de vinger op het juiste voedingsmiddel te leggen. 

 

Ik kan je helpen om stapsgewijs uit te zoeken op welke voedingsmiddelen er wel reactie is en welke voedingsmiddelen probleemloos gegeten kunnen worden. 

 

We testen op IgG, IgG4 en eventueel ook op IgE. IgG is opgedeeld in vier subklassen, IgG 1 t/m 4. IgG1 geeft de mildste reactie. Wanneer het lichaam langdurig of zeer intensief wordt blootgesteld aan een voedingsmiddel welke het niet kan verdragen nemen antilichamen van andere subklassen toe en wordt het immuunsysteem steeds zwaarder belast. Door de antilichamen te identificeren kunnen we aantonen waar een intolerantie voor is. 
IgG4 wordt afzonderlijk getest omdat dit een heel klein percentage is van het totaal IgG. Als we dit niet afzonderlijk testen zal het niet duidelijk naar voren komen. Deze kennis is van belang voor de therapie, omdat de belasting van een IgG4 reactie aanzienlijk groter is en daarom herstel ook langer duurt.

 

We beginnen altijd met een Pre-screening. Hierbij worden de 7 meest voorkomende voedingsallergenen zowel IgG als IgG4 gemeten. Vervolgens kunnen we gericht verder onderzoeken per categorie welke reactie geeft. Je test dus niet direct op een totaal pakket waar hoge kosten aan verbonden zitten, maar we kunnen dit splitsen en gericht verder onderzoeken.

 

Wanneer je het lichaam blijft belasten met voedingsmiddelen die een reactie geven zal het uiteindelijk uitmonden in een IgE reactie. Het is dan een echte allergie. Wanneer we de Pre-screening plus aanvragen wordt ook direct gemeten of er al sprake is van een allergie. 

 

In het behandelplan wordt meer meegenomen dan enkel de uitslag van het onderzoek. Hierbij luister ik naar je klachten, wensen, behoefte en kijken we naar bijvoorbeeld het combineren van bepaalde voedingsmiddelen zodat klachten naar de achtergrond verdwijnen. 

 

Samen werken we aan het herstel van de darm, het verminderen van ontstekingen en het terug brengen van de rust in het lichaam. Want veelal begint een voedingsintolerantie met een semi permeabele darm, "leaky gut". Hierbij is het darmslijmvlies aangetast door stress, infecties, medicatie of verkeerde voeding.
Wanneer de darm beschadigd is worden voedingsstoffen niet meer goed opgenomen, komen er te grote voedingsmoleculen in ons lichaam en staat ons immuunsysteem onder druk. Dit zorgt voor ontstekingen in het lichaam die vervolgens kunnen zorgen voor ernstigere ziekten.

 

Je darm heeft rust nodig en je kunt hem dit geven door de belasting te verminderen. 

 

LIFESTYLE ADVIES

RIJSTVASTEN

 

CONTACT