· 

Erwtenspread


Spruitjes met feta en pijnboompitten

Spruitjes, weer zo’n koolsoort met een geneeskrachtige werking. We moeten de spruitjes dan alleen niet 10 min maximaal koken, want dan is de geneeskrachtige werking met de helft verminderd. Daarom koken we ze kort in dit recept met een minimale hoeveelheid aan water.

Het water waarin je de spruitjes hebt gekookt kun je goed toevoegen aan een smoothie!

Ingrediënten
400 gr spruitjes
150 gr feta in blokjes (schapen- en geitenfeta)
50 gr pijnboompitten (droog geroosterd)
1 rode peper
1 rode ui
1 teen knoflook
Nootmuskaat
Himalaya zout en zwarte peper
Kokosolie

Nu maken!
Snij de kontjes van de spruiten en vervolgens doormidden. Doe de spruitjes vast in een pan met een grote bodem als je ze kort gaat koken of stoom de spruitjes kort.

Als je de spruitjes gaat koken overgiet je ze met kokend water tot ze net onderstaan. Laat ze maximaal 5 min koken.  

 

Snij de ui in ringen en de knoflook en rode peper klein. Fruit deze in een wok in een beetje kokosolie. Als je het niet te scherp wilt hebben haal je de zaadjes uit de rode peper.

 

Giet de spruiten af en bewaar het vocht eventueel voor een smoothie. Voeg de spruiten bij de ui, knoflook en peper en wok nog heel even kort samen terwijl je wat nootmuskaat toevoegt. Breng op smaak met peper en zout.

 

Verdeel het over twee borden en garneer met blokjes feta en de pijnboompitten. Of serveer in een grote schaal.

 

Enjoy! 

 

PRINTEN

Onderaan de pagina kun je het recept downloaden. 

Kleur je leven met de prachtige doeken, dekens, plaids uit Azië. Allemaal uniek en met de hand gemaakt in India. 

 

DECEMBER ACTIE!

 

10% korting de gehele maand.

 

www.aziethuis.nl

Download
Erwtenspread
Erwtenspread.pdf
Adobe Acrobat document 1.3 MB

Wil meer weten over een helt lifestyle en het kleuren van je leven? Volg ons dan op Instagram en Facebook. 

 

Instagram: @kimfoodyourlife 

 

Facebook: www.facebook.com/foodyourlife

Reactie schrijven

Commentaren: 0