· 

Leverondersteuningssoep


Leverondersteuningssoep

 

Tijdens een ontgifting kan je lever wel wat steun gebruiken. Deze soep is licht verteerbaar en erg voedzaam. Hier maken we hem met rijst, maar je kunt de rijst ook vervangen door quiona of amarant bijvoorbeeld.

Varieer er met de groenten ook rustig op los. Kies een variatie van sperziebonen, courgette, wortel, broccoli, selderij, bieten, venkel, pastinaak, schorseneer, koolraap, zoete aardappel, pompoen.

Een soep die lever net dat beetje extra geeft.

 

Ingrediënten

1 kop rijst

1 kop mungbonen (link) of een andere peulvrucht (linzen)

Een mix van sperziebonen, wortel en broccoliroosjes (of andere groenten als hierboven beschreven)

Kruiden: mosterdzaadjes, komijnzaadjes, koriander (vers), kurkuma (vers), gember (vers), asa foetida (link)

Eventueel wat blokjes tofu

Kokosolie

Water

Himalaya zout

Broccolikiemen

 

Nu maken!

Kook de mungbonen en de rijst apart van elkaar. Wanneer je kiest voor een zoete aardappel kun je ook de rijst weglaten. 

Snij de groenten in kleine stukjes en als je voor verse gember, kurkuma of koriander kies snij deze dan ook klein. 

Verwarm de kokosolie in een soeppan en voeg de mosterdzaadjes en komijnzaadjes toe tot ze springen. 

Voeg vervolgens wat water toe en dan de kurkuma, gember en de groenten. Vul aan tot ze onder water staan en laat het geheel lekker gaar worden. 

 

Breng op smaak met zout, koriander en asa foetida.

Wanneer de groenten zacht zijn voeg je de mungbonen en/of de rijst toe. 

 

Doe de soep in een kom en maak af met wat broccolikiemen on top. Enjoy!

 

Bij Pit-Pit kun je veel kruiden en bonen etc. bestellen. Ideaal!

https://www.pit-pit.com


Kleur je leven met de prachtige doeken, dekens, plaids uit Azië. Allemaal uniek en met de hand gemaakt in India. 

 

www.aziethuis.nl

Wil meer weten over een helt lifestyle en het kleuren van je leven? Volg ons dan op Instagram en Facebook. 

 

Instagram: @kimfoodyourlife 

 

Facebook: www.facebook.com/foodyourlife

Reactie schrijven

Commentaren: 0